onsdag 17 februari 2010

Parking rule

As I walked to the shodo (calligraphy) class today I noticed something I haven't noticed before. All cars in the carparks I passed by were parked with their fronts in the same direction. Coincidence? Or just another proof of tidiness?

2 kommentarer:

  1. Nu kapar jag detta inlägg för att ställa frågan, å min kollegas vägnar, om Teknisk fysik är festligt att studera?

    I och med att denna blogg har en viss koppling till din utbildning vågar jag mig lyfta frågan här. Sådan är jag, burdus och urskiljningslös.

    SvaraRadera
  2. Jag läste den här kommentaren, men sen glömde jag visst bort att svara. Det är inte så att jag inte tar mina läsare och deras kommentarer/frågor på största allvar, jag skyller bara på att det blev lite mycket på jobbet på slutet.

    Nu till svaret på din fråga. Festligt och festligt. Det beror vad man gör det till. Jag tror att få skulle säga att Teknisk Fysik låter eller är vidare festligt, men om man har läst materialinriktning som jag har gjort så kan man ju förhoppningsvis få arbeta med något festligt sen och under sina studier så får man göra som min 94-åriga farmor ofta påminner mig om: "se nu till att roa dig också och studera inte bara". Men det är ju rätt festligt att kunna förklara varför norrsken egentligen uppstår (en riktig hit i Japan, med tanke på att många japaner älskar norrsken), fast det har jag inte fått lära mig, men har man tex läst teknisk fysik med rymdinriktning så kan man förmodligen det. Sen är det ju oerhört festligt när man får berätta om det en sen kväll på Hamnmagasinet, eller liknande uteställe (det här var bara ett exempel), och får kommentaren: "på min tid var det inga snygga tjejer som pluggade Teknisk Fysik" (obs, det har inte hänt mig, det var en kompis som berättade). Och det är ju oerhört festligt.

    SvaraRadera